Česky English

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Známé loutkové divadlo z Prahy v kostele ve Štěchovicích - ŘÍŠE LOUTEK

Známé loutkové divadlo z Prahy v kostele ve Štěchovicích - ŘÍŠE LOUTEK



Datum konání:
7.1.2018

Zveme vás na loutkové divadelní představení do kostela ve Štěchovicích - navštíví nás známý pražský soubor s dlouholetou tradicí -  umělecká scéna ŘÍŠE LOUTEK s představením "Nám, nám narodil se..."

7. ledna v 15 hodin si nenechte ujít jedinečné představení!

nám nám říše loutek text.jpg

 

Nám, nám narodil se

Autor: Vojtěch Kawon

Trvání: 90 minut

pro děti i dospělé

Loutky a výprava: Ivan Antoš

Hudba: Pavel Jurkovič

Režie: Jan Novák

O hře

Námětem je příběh narození Ježíše Krista, který si připomínáme o Vánocích. Josef  s Marií marně hledají nocleh v Betlémě, a tak se nakonec Ježíšek narodí ve chlévě. Andělé tu novinu oznámí pastýřům, obyvatelům Betléma i třem králům, všichni pospíchají k jesličkám pozdravit narozené děťátko. O Ježíška se zajímá i král Herodes, ten v něm ovšem vidí nežádoucího protivníka a chce ho zahubit. Pošle vojáky, kteří povraždí všechny malé chlapce v Betlémě. Ježíšek je ale zachráněn, protože celá jeho rodina včas uprchne do Egypta. Dobře dopadne i střetnutí s bandou loupežníků, ti po setkání s božským dítětem zanechají svého nekalého řemesla a jejich zajatec, postižený chlapec Janík, je zázračně uzdraven. Krále Heroda za jeho zlé skutky odnese čert do pekla a celé představení končí scénou, kterou známe z vánočních betlémů.

O autorovi

Domácí autor vycházel z barokních a sousedských vánočních her a koled. Děj obohatil o některé motivy, zejména o příběh postiženého chlapce Janíka,  a právě ty představení přibližují dětským divákům.

Zajímavost

Představení rodinného typu doprovází instrumentální trio a dívčí pěvecké kvarteto, zazní i některé známé koledy, na závěr si s námi můžete zazpívat. Inscenace reprezentovala Českou republiku na mezinárodním festivalu vánočních her v ukrajinské Volyni v roce 2003. Hráli jsme ji také ve Francii, v Irsku a v řadě pražských i venkovských kostelů.

 


Komentáře


  • 2. 1. 2018 23:25
    Robert Kočí
    Čas

    Není napsaný čas zahájení. Prosím o doplnění.


Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů